top of page
  • Gastschrijver Joey van der Pluym

Dickpick

Op maandag ochtend zit ik met mijn goeie gedrag een online les te volgen terwijl ik op mijn telefoon een Snapchat krijg van een jongeman. De interesse gaat natuurlijk snel uit naar de ontvangen snap en verdwijnt van de online les. Zonder een naam te noemen weet je namelijk precies dat deze persoon (die ik voor het gemak even morning dude noem) niet geïnteresseerd is in wat ik op mijn maandagochtend doe. Nee hij is veel meer geïnteresseerd om zijn geslachtsdeel te pas en te onpas te delen en om te inventariseren wie er net als hem op maandag ochtend een dikke ochtendpaal heeft om vervolgens samen het aftrek ritueel te beginnen. Een vraag die dan in mij opkomt begint altijd met: waarom sturen mannen te pas en te onpas hun geslachtsdeel via een dickpic naar me toe?


Onder de homoseksuele gemeenschap is het vrij normaal en gebruikelijk om de dickpic rond te zenden. Je kan geen Grindr app openen zonder eerst een dickpic te ontvangen (of vragen) in plaats van een foto van iemands gezicht. In mijn roemrijke dickpiccarrière heb ik al menig dickpic mogen aanschouwen of ontvangen. Wat precies het doel is van de dickpic? Ik denk vooral de ander geil maken. Degene die een dickpic verstuurd hoopt dat je denkt ‘’Oh kom hier met die gouden geile trofee, dit is wat ik nodig heb’’. Of dit werkt? Ja, sommige kunstwerken winden mijn lusten absoluut op. Maar hier zit natuurlijk wel een kanttekening aan. Voor zowel de homoseksuele zender als de heteroseksuele zender. Een dickpic ongevraagd zonder enige aanleiding sturen is echt niet lustopwekkend of fijn. Het is zelfs een beetje zielig. Wanneer je een opbouwend sexting gesprek hebt kan de dickpic zeker een lustopwekkend gevoel geven. Maar wanneer het ongevraagd, random, op je scherm verschijnt blijft het toch vooral ongemakkelijk, zielig en gek.


Nu wordt je natuurlijk vooral nieuwsgierig naar die ‘’waarom’’ vraag. Waarom versturen mannen dickpics? Helaas zijn er nog geen wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het antwoord op deze vraag. Wel hebben een aantal psychologen via de website Psychologytoday hun wijsheden over dit onderwerp met de wereld willen delen:


1. Een misvatting van seksuele interesse: Mannen denken dat vrouwen (of andere mannen) graag een foto ontvangen van hun trots en hier ontzettend opgewonden van raken. Zelf zouden ze het niet erg vinden om te pas en te onpas een poezen foto te ontvangen. En natuurlijk blijft er de hoop dat er een nude foto retour komt na het zien van hun gouden pik.


2. Anonimiteit lokt seksueel gedrag uit: Het internet kan behoorlijk anoniem zijn. Nep profiel, geen hoofd en toch delen dat je behoefte aan seksueel gedrag hebt lokt uit. Volgens psychologische onderzoek tonen mensen in het algemeen makkelijker seksueel gedrag in een anonieme omgeving.


3.Het is erg opwindend: Ja hier kunnen we lang of kort over zijn. Sommige mannen raken gewoon erg opgewonden van het idee dat een ander naar hun banketletter aan het kijken is.


Dus mannen gebruik de dickpic slim. Ga dit niet te pas en te onpas naar iedereen sturen. Hier wordt echt niet gelijk iedereen geil van. Ook voor morning dude heb ik nog een tip: op maandagochtend heb ik altijd les, dus nee dan hoef ik geen dickpic te ontvangen.


Bron(nen):4,597 views0 comments

Recent Posts

See All

Opmerkingen


bottom of page