top of page
  • Gastschrijver Bas van der Lee

One Night Stand - verwachtingen en teleurstellingen

De one night stand, de heilige graal van de vriendengroep. De meest besproken, maar vaak ook de meest overdreven, gebeurtenis van je vrienden. We kennen ze allemaal wel, toch? De vriend die met een glimlach de bar binnenloopt en net doet alsof hij deze niet in de spiegel geoefend heeft. Iedereen kent die lach, dus het duurt ook niet lang voordat een van je vrienden vraagt hoe gisteravond was.


Gisteravond, denk jij dan bij jezelf, wat is er zo speciaal aan een donderdag avond dan? Nog geen twee seconden nadat de vraag geland is begint je vriend verhalen te spuwen. Hij vertelt over hoe hij een meid mee naar huis heeft gekregen, hoe knap ze was, welke kleur haar bh was, en dat die dan net niet bij haar ondergoed paste. Mocht het nog langer doorgaan, en mocht je net als ik vrienden hebben die wat ‘vunziger’ zijn, verteld hij vast ook over de obscure seks posities die hij onsuccesvol geprobeerd heeft. Daarvoor klappen een paar vrienden, andere houden hun drankje omhoog en proosten op de blijkbaar succesvolle avond.

Al dat, terwijl jij jezelf nog steeds aan het afvragen bent waar al die verhalen vandaan komen. Je was er gisteravond ook bij, en je herinnerd je die meid nog goed. Zo speciaal was het toch niet? Sterker nog, de laatste keer dat jij hun twee samen zag zaten ze op de hoek van de straat een halve pizza naar binnen te werken. Hoe is dat ineens omgeslagen in een seksavontuur? Waar komen al die verhalen toch vandaan?


Heb je nooit een one night stand gehad, vrees niet. Het is zeker niet zo gaaf als iedereen het maakt. Van de slechte ochtendadem naar de hopeloze berichtjes die je om drie uur ‘s nachts stuurt, er zitten meer kanten aan loze seks met vreemden. Sterker nog, vaak is het leukste aan een one night stand het opscheppen tegenover je vrienden, maar daar later meer over.


Ik zal je een verhaal vertellen over een one night stand die ik had. Het was er een die de boeken in kan gaan als voorbeeld voor elke andere. Een maatstaaf voor de rest van mijn seksuele leven. Ik had namelijk seks met een meisje wat niet heel knap was, maar ook niet lelijk. Ze was niet heel interessant, maar zeker niet saai. We gingen met elkaar mee naar huis en wisten ook dat we in de ochtend elkaar alleen met spijt aan zouden kijken.

Kijk, ik praat nu over de soort one night stand die je op festivals, in het uitgaansleven en gedurende studentenborrels hebt. Niet het soort one night stands die je op de wc van de club hebt. Al hou je daar ook slechte dingen aan over, voornamelijk in de vorm van negatieve dokter belletjes. Oeps.


De avond begon als vele. Met een half opgedronken halve liter bier en slechte bedoelingen. Er vlogen nog wat plannen door mijn hoofd. Ik en mijn vrienden hadden net nog een discussie of we wel of niet een pizza en joint moesten halen. De avond zat er alweer bijna op. Nietsvermoedend staarde ik een volle club door. Aan het einde, net achter een groep aftershave mannen, stond een vrouw. Blond haar, normaal lichaam, niets speciaals, maar ze keek ook mijn kant op. Er bloeide wat aantrekkingskracht op. We speelde even dat spel waarbij geen van beide echt wil kijken dus we dan maar rondjes om elkaar heen keken. Tot onze ogen elkaar weer raakte. Mijn hart begon sneller te kloppen. Mijn lichaam werd al warm bij de gedachte van haar stem zacht in mijn oor.

Nog twee dikke slokken bier, fuck it. ‘Wil jij de rest?’ riep ik nog tegen een vriend. Hij keek om en zonder antwoord te geven drukte ik het glas in zijn handen. Achteraf gezien was dat een slechte keuze, want nu ik onderweg naar haar ben weet ik dat mijn hele vriendengroep naar me kijkt.


Met de druk van mijn eigen alcoholpromille en de blikken in mijn rug tikte ik haar tweemaal op haar schouder, zij deed natuurlijk alsof ze verrast was mij te zien. ‘Het ziet eruit alsof je jezelf goed aan het vermaken bent vandaag.’ of zoiets, wat ik precies zei maakte niet uit. Je hoort elkaar toch amper. Zij vertelde iets over haar avond, dat er een vriendin van haar gister geslaagd was voor een examen. Ik, heel beleefd, feliciteerde haar vriendin. De blonde dame en ik begonnen wat te dansen.

De avond zette zich voort, mijn vrienden verloren hun interesse in mij en gingen wat anders doen. Fijn, dan hoef ik me daar ook geen zorgen over te maken. Mijn focus lag volledig op haar. Haar focus lag half op mij, en half op wat haar vriendinnen van mij vinden.

Twintig minuten later ging de club dicht.


We ruilden de onsubtiele ruis van de clubvloer in voor de kille koude buitenlucht. Met z'n twee lopen we verder, zij vertelt haar vriendinnen dat we nog wat gaan drinken bij mij, of een pot schaak gaan spelen, of dat ik haar nog iets wilde laten zien, of dat ze gewoon moe is en ik haar naar huis zou brengen. Of zoiets.

Eerlijk gezegd, vanaf hier is de avond al over. Mijn vrienden hebben gezien dat ik een meid mee naar huis heb genomen. We vinden elkaar nog interessant, alles is nog pril en niks is kapot gemaakt door de verscheurde verwachtingen. Het beste zou zijn als je haar nu de hand schudt en uitlegt dat je lekker even een avond rustig aan gaat doen. Maar ja, dat gaat niemand natuurlijk doen. Je penis wil ook iets na zo'n avond.

Want hoe langer ik met haar door de kou loop, hoe meer we door de condenserende stoomwalmen van onze adem lopen. Af en toe maakt iemand een grap over iets wat we tegenkomen. Even gelachen, maar dan is het ook wel goed. Ik steekt een sigaret op, in hoop de tijd te doden. Toch is al die stilte niet gemakkelijk. Of het door de drank of het vooruitzicht komt is nu het probleem niet. Het gaat allemaal vanzelf.


We komen bij mij thuis aan. Deur dicht. Lampen op een schemering, en om een of andere reden zachtjes muziek opzetten omdat ik denk dat het dan minder ongemakkelijk is. Alsof we al niet 20 minuten door stilte en kou hebben gelopen, maar oké.

Wat nu, dacht ik bij mezelf. Het laatste wat ik wil is dat de realiteit van de situatie binnendringt bij ons beide. Het is namelijk vreemd als je met iemand op de bank zit en realiseert dat je niet weet wie ze is. Wat nou als ze een seriemoordenaar is? Of zo’n meid die het leuk vindt om jongens te beroven als ze slapen?

‘Nog wat te drinken?’ en zonder het antwoord te horen draaide ik de sluiting van mijn fles wijn kapot. Kan er nog wel bij toch? Niet? Oké, nog beter. Hier is een glas. Uhm, ja, waar hadden we het net buiten ook alweer over? Oh ja, over hoe je paard overleden was toen je 15 was en dat lastig voor je was. Ja, ja.


Daar zit ik dan, in mijn eigen woonkamer, mezelf aan te praten dat ik nog iets geef om wat er gezegd wordt. Dat hele verhaal heb ik toch niet gehoord, en waarom zou je überhaupt nog inzitten over iets wat zeven jaar geleden gebeurd is? Kijk, dit zijn van die vrouwen die je tegenkomt in de supermarkt, vraagt hoe het gaat, en ze dan met een driedelig onsamenhangend verhaal komen. Stop. Waarom heb ik dit nodig, ik doe dit alleen uit beleefdheid. We doen dit beide alleen nog uit beleefdheid. Jij zit op mijn bank, in een hemdje terwijl het zo tyfus koud is dat je tepels uit je shirt steken.

Een halve fles wijn later en naast mijn oren doet nu ook mijn tong het niet meer. Ik probeer te zeggen dat het tijd is om naar bed te gaan. Ze hoorde in mijn stem dat ik echt wilde gaan slapen, dus nu was het voor haar ook okay om mee naar mijn bed te gaan.


En dan komt er een belangrijk moment in de avond. Het moment waar ik later, tijdens het derde pilsje in de bar, mijn vrienden hun aandacht echt mee ga winnen. Hoe krijg ik haar zo subtiel en interessant mogelijk uit haar kleren? De avond beantwoorde die vraag snel daarna. Ik verzin toch wel iets wat interessanter klinkt voor mijn vrienden, dus het maakt ook niet zo heel veel uit hoe het gebeurde.

Ik trek haar shirt uit. Daar is het dan, het moment suprême van de avond, je gaat voor het eerst haar naakte borsten zien. En niet alleen zien he, godverdomme je mag er zo zelfs in knijpen, is dat niet fijn? Heel de avond al over zitten denken over hoe ze voelen, hoe ze eruitzien en welke kant haar tepels op zoude staan. Het is altijd een mooi gezicht, een nieuw paar borsten. Nog vers verpakt in een mat bordeauxrode bh, die volgens mij net niet matcht met haar slip. Maar ja, wie ben ik om daar een mening over te hebben. Het is ook niet dat ik mijn sokken met mijn onderbroek uit kies, in de hoop dat iemand er om drie uur ’s ochtends achter komt dat ik goed kan kiezen.


Ze lachte even wat onnozel richting mij. Haar borsten klotsten tegen de zijkanten van de harde stof bij elke snik adem. Ik lachte terug, gaf haar nog een kus. In dezelfde beweging gleed mijn hand over haar zij, naar de band van de bh. Even pielen met dat klipje, maar uiteindelijk kwam hij toch los. Toen ik naar achter leunde vielen de banden van haar schouders.

Tot mijn verbazing viel haar bh niet direct op de grond. Ze hield deze nog even vast, keek mij ondeugend aan en net wat langzamer dan ik verwachtte gaf ze zichtzelf bloot. Het is altijd jammer om dit op z’n moment te denken, maar toen ik haar naakt zag had ik liever gewild dat ze haar bh aanhield. Dat kan je natuurlijk niet zeggen. Dat deed ik dan ook maar niet. Mijn handen zijn ook prima borsten houders.

Ik weet ook dat mijn blik uitlegt wat ik net dacht. Daarom tover ik er snel een lach overheen, misschien had ze het gewoon niet gezien. Ik moest nog even uitleggen dat het lastig is om een stijve te krijgen als je gedronken hebt, zegt ze dat ze dat al wist.

We gebruiken wel gewoon een condoom, als ze me dan echt graag wil pijpen is het die strijd wel waard. Zo makkelijk zijn wij mannen dan ook wel weer. Maar nee, helaas houdt ze niet van pijpen. Door alle drank voelt mijn tong meer als schuurpapier dan vlees, maar ik zal haar nog wel even proberen te beffen. Omdat ze het zo lief vraagt. Dat is toch wel zo aardig, zij laat mij tenslotte ook seks met haar hebben.


Alsjeblieft, hou jezelf niet voor de gek door te zeggen dat een one night stand seks voor twee betekend. Vaker dan je wilt liefhebben is een one night stand niks anders dan twee vreemdelingen die wrijving van elkaar lenen. Het is de soort seks waarbij niemand nog geen eens in de buurt komt van een orgasme. Gewoon twee seksuele organen die langs elkaar wrijven omdat dat blijkbaar de voorbedachte uitkomst van deze situatie is. Omdat dit blijkbaar is wat moet gebeuren. Dit is waar mijn vrienden het altijd over hebben toch? Zou zij ook zo’n freak zijn als mijn maat zijn one night stand van vorige week? Terwijl we nog aan het uitzoeken zijn hoe we zoenen, en hoe dat in een goed ritme kan komen speel ik wat met haar borsten.


Ik vraag haar welke standjes ze fijn vindt, ze zegt dat ze meestal niet zo veel praat tijdens de seks. Dat beantwoordt de vraag niet, maar ik ga het ook niet tweemaal vragen. Dat is ook zo vreemd. Dan maar wat proberen, wie weet, misschien komt er nog iets van. Met een hand probeer ik haar om te draaien. Ze gaat niet mee. Helaas. Na een paar minuten rolde ik langs haar, pakte haar hand en legde haar op mij. Ze begon op mij te rijden, haar borsten kletste op de tegenmaat heen en weer. Het duurde maar een paar seconden voordat ze haar armen eromheen klemde. Dit was het ook niet. Ga dan maar weer liggen. Ik kan er niet om liegen, niemand genoot er echt van.


Normaal gesproken wordt dit in de ochtend pas echt duidelijk. Tijdens de avond zelf zit je nog vol adrenaline en andere hormonen die ervoor zorgen dat het interessanter lijkt dan het is. Op het moment dat ze wakker is vertel ik dat ik eigenlijk geen ontbijt in mijn huis heb. Het is half 11 op een zondag ochtend. Er is niks open en ze moet al snel naar huis om daar dan maar te ontbijten. Als ze de deur uit is ga ik naar de wc en zie ik wat er is overgebleven van de avond ervoor. Alles wat jeukt, of geschaafd is wordt per direct als soa gezien. Verdomme, zit ik heel de dag weer met die tering gedachtes opgescheept. Als het langer zo blijft ga ik de dokter bellen.


Kijk, als dit het einde is van een one night stand zou het allemaal niet zo verveld zijn. Dan zou het gewoon een avond zijn waar je het eenmaal over hebt en dan weer vergeet. Maar helaas is dat vaak niet wat er aan de hand is. Want de volgende avond dat je alleen op je kamer zit ga ik er weer over nadenken. Was het echt zo vervelend wat er allemaal gebeurde? Het was de eerste keer dat we seks hadden, dus het is normaal dat het niet perfect is. We waren ook dronken. Het is allemaal wel goed te verklaren, en misschien wordt het de volgende keer wel beter.


Nou, het duurt meestal maar een uurtje voordat ik mezelf overhaal om haar toch een bericht te sturen. Om haar te vragen hoe haar dag was, en of ze zin heeft om dezelfde avond nog wat te gaan drinken. Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat je nooit een antwoord op die berichten krijgt. Dat spreekt voor zichzelf.

En dan zit ik daar, naar mijn telefoon te staren. Ik heb het verhaal al voorgelogen tegen mijn vrienden, alle faam en glorie is eraf. De avond zelf was verre van perfect en nu word ik ook nog afgewezen. Nee, one night stands zijn niks voor mij. En ik denk dat je er ook niet zo over in hoeft te zitten als je ze nooit gehad hebt. Je mist maar weinig.

275 views0 comments

Recent Posts

See All

Porna

Comentarios


bottom of page