top of page
  • Team Over Seks(t)

Wil jij mijn quarantaine zijn?

Updated: Nov 16, 2020

Single and ready to mingle of ben je klaar om te gaan daten? Je hebt je keuze gemaakt: “Ik ga daten”, maar dan wordt er een virus de wereld in gestuurd: COVID19! Je hoort overal “houd die anderhalve meter afstand” en “Blijf zoveel mogelijk thuis”. Daar gaat het daten dan, hoor ik je al denken. Maar niks is minder waar, de datingsapps draaien op volle toeren.  Het blijkt op dit moment een booming business, die datingapps. Bij Tinder zijn het aantal berichten dat onderling wordt gestuurd met 25% gestegen en ook duren de gesprekken gemiddeld 10 tot 30% langer. Ook de datingapp Inner Circle krijgt er dagelijks meer leden bij en de bestaande leden zijn sinds de start van de coronatijd actiever. 


Volgens David, oprichter van de Inner Circle, zien ze een grote piek in activiteit op de app, stijgen het aantal matches met 99% en is er een toename van 116% in het versturen van berichten. Nog een leuk weetje over datingapp Inner Cirlce: uit een anonieme analyse blijkt dat het woord “toiletpapier” maar liefst 400 keer genoemd is in onderlinge gesprekken en sinds maart wordt het woord “Quarantaine” acht keer zo vaak benoemd dan anders. Hoe zou dat nou komen?


Quarantainehumor We weten nu dat de datingsapps booming business zijn, maar ook dragen deze apps bij om de maatregelen te attenderen. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd om je handen te wassen en de afstand te bewaren. Maar corona is inmiddels uitgegroeid tot een conversatiestarter met veel “quarantainehumor” volgens Sara Luijters uit Amsterdam. Verschillende startzinnen komen voorbij: “Ik ruil naaktfoto’s voor wc-papier”, “Wil je mijn quarantaine zijn?” tot “Ik heb zin om mij met jou te isoleren”, het komt allemaal voorbij.

In mijn onderzoek naar het daten tijdens de coronatijd ben ik tips tegengekomen om te kunnen daten in deze tijd. Hieronder mijn uitgekozen top vijf:

  • Plan een kook-date: allebei tegelijk koken terwijl je videobelt Heerlijk samen jullie lievelingsgerechten maken bij iemand thuis is er nu in deze tijd niet bij. Maar de coronaversie hiervan is niet minder leuk. Samen koken terwijl je videobelt, toch die intieme gesprekken aan gaan en daarna samen het gemaakte gerecht op eten. Samen zijn, maar wel op afstand.


  • Speel offline spelletjes, wat dacht je van hints? Ben jij een echte spelletjes freak? Ook in deze gekke tijden is dit een perfecte oplossing voor tijdens je date. Spelletjes zoals hints of 30 seconds kun je perfect via videobellen spelen. Toch de gezelligheid en het elkaar leren kennen.


  • Maak een wandeling buiten terwijl je video-belt en laat je omgeving zien Die heerlijke wandelingen door de bossen hand in hand die zitten er op dit moment even niet in. Maar een perfecte oplossing hiervoor is natuurlijk heerlijk wandelen en tegelijkertijd videobellen met je date. Zo zie je iets van elkaars omgeving en kun je elkaar op een rustige manier leren kennen.


  • Netflix en chill Dat avondje heerlijk samen op de bank een film kijken. Dat heeft iedereen al wel eens als date gehad. Niks zo fijn om dan tijdens de film tegen de ander aan te kruipen. Maar dat kan nu natuurlijk niet vanwege de anderhalve meter regel. Maar ook hier is een oplossing voor: Op het ene scherm videobellen, op het andere scherm een film. Kies een film, tel af en druk op play. Zo geniet je samen van de film. Even pauze om popcorn te pakken?


  • Skype of videobellen bij kaarslicht Niets zo romantisch als kaarslicht. Maak het gezellig en knus in huis, steek kaarsjes aan en ga met je date gezellig videobellen. Niets romantischer om zo elkaar beter te leren kennen. 

Doe het veilig Digitaal daten is natuurlijk leuk, maar het is natuurlijk ook zo dat je na een tijdje toch wel die fysieke date wilt inplannen. Zorg er dan voor dat je die anderhalve meter afstand van elkaar houdt, ookal heb je dan eindelijk die romantische strandwandeling gepland. Social distancing is misschien lastig, maar jullie hebben nog genoeg tijd om het in te halen na de crisis. Better safe than sorry! 

Bron(nen):


25 views0 comments

Recent Posts

See All

Dickpick

bottom of page