top of page
  • Gastschrijver Naomi de Haan

Geboren worden als Rhesus negatief

Updated: Nov 16, 2020

Afstammeling van de engelen of toch een afstammeling van aliens. Dat zijn de complottheorieën achter mijn bloedtype. Hoi, ik ben vandaag de gastschrijver van deze blog en mijn naam is Naomi. Ik ben geboren vanuit een rhesus negatieve moeder en een rhesus positieve vader. Het werkt hetzelfde als met de kleur van je ogen of met de kleur van je haar; de positieve is het dominante gen en negatieve het recessieve gen. Mijn moeder had al 2 keer recessief en mijn vader blijkbaar 1 dominant gen en 1 recessief gen. Dit houdt in dat het een 50/50 kans was dat ik negatief of positief kon worden. 

Mijn oudere zus had mazzel, die is positief. Dit houdt in dat als mijn zus zwanger is dat alles kan en mag zonder dat zij zich zorgen hoeft te maken. Ik daarentegen heb het negatieve gen geërfd. Dat houdt in dat als ik zwanger ben ik goed in de gaten gehouden moet worden. Het eerste kind is niet zo erg, zoals je net kon lezen heeft mijn moeder eerst een positief kind gekregen. Alleen daarna gaat het lichaam antistoffen aanmaken. Die antistoffen kan je vergelijken met de antistoffen die je aanmaakt als je de griep krijgt. Van de eerste keer word je behoorlijk ziek, maar de tweede keer is je lichaam voorbereid. Mijn moeder mocht niet nog een keer zwanger worden, want in die tijd raadden ze mensen aan die negatief waren om 1 kind te nemen. En toen kwam ik. Ik was gelukkig negatief, want ik was ook niet gepland. Mijn moeder zei ook dat het voor haar een hele opluchting was, want het feit dat zij mij dan nog zou moeten verliezen vanwege haar bloedtype deed haar pijn. Alsnog ging de zwangerschap niet van een leien dakje. Haar lichaam zal mij niet zal afstoten, omdat ik ook zogezegd ‘defect’ ben. 


Waar komt het rhesusfactor vandaan?

Om dan even in te haken op de complottheorie over deze bloedmutatie. Vele complottheorie gelovers geloven dat de rhesus negatieve mensen een mutatie is vanuit de engelen. De gevallen engelen om precies te zijn. Zij geloven namelijk wel dat het bloed is gemuteerd, maar denken niet dat het natuurlijk is. Want rhesus negatief is ontzettend zeldzaam en als het zo zeldzaam is, waar komt het vandaan. Hun vraag is voornamelijk: Maar waarom zou het lichaam van een moeder haar eigen kind verwerpen? Nergens anders in de natuur komt dit voor, behalve bij muildieren, een kruising tussen een paard en een ezel. Dit feit alleen al geeft een uitgesproken mogelijkheid weer van het kruisen van 2 gelijke maar genetisch compleet verschillende soorten.’ (Zielenzoektocht, 2013)

Niemand kan echt een antwoord geven op de vraag ‘waar komt het vandaan’. Het enige wat ze kunnen zeggen is dat het een mutatie is of dat het gen voorkomt uit een andere voorouder. Een andere primitieve stam die vroeger ook deze aarde heeft bewandeld. Daarom denken de complottheorie gelovers dat het voorkomt uit gevallen engelen of aliens. Ik ben gewoon net een stukje meer buitenaards dan de gewone mens.


Maar laten we even meer ingaan op het rhesus factor en zwangerschap.

Een rhesus-negatieve vrouw, krijgt met een rhesus positieve man rhesus-positieve kinderen of rhesus-negatieve kinderen. En als het kind positief is geeft dit soms problemen tijdens de zwangerschap. Het lichaam van de rhesus-negatieve moeder gaat tegen het bloed van haar kind werken. De moeder maakt antistoffen aan en die komen dan weer terecht in het bloed van haar kind. Hierdoor krijgen kinderen die geboren worden onder een negatieve moeder, maar zelf positief zijn, bloedarmoede. Het is daarom ontzettend belangrijk dat aan het begin van de zwangerschap altijd bij vrouwen onderzocht wordt wat hun rhesusfactor is. Ben je negatief krijg je een prik en loop je mee bij een gynaecoloog i.p.v. een verpleegkundige. De negatieve moeder heeft net iets meer begeleiding nodig en zal ook meer bezoeken plegen aan het ziekenhuis om zo de gezondheid van het kind en van haar te kunnen waarborgen.


Zoals je hebt kunnen lezen ben ik van buitenaardse krachten tot leven gekomen en mag ik deze wereld bewandelen met een speciaal bloedtype. Maar ik hoop dat er in de toekomst meer informatie komt over mijn bloedtype. En dat in de toekomst ik meerdere kinderen kan krijgen zonder de angst om er 1 te verliezen. Op dit moment kan ik doen wat elke andere 20-jarige meid kan doen. Ik hou mij daarom er nu ook niet mee bezig. Het enige lastige is dat als je later een relatie krijgt en die persoon wil meerdere kinderen, dat je te defect bent om dat te doen. Maar dat is een zorg voor later! Met mazzel heeft de medische wereld deze problemen allang opgelost. 

Dank je wel voor het lezen.Bron(nen):710 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page